„Ја сам Пастир добри. Пастир добри живот Свој полаже за овце“ (Јн. 10:11) – Недеља двадесет девета по Педесетници

Јн. 10:9-16

9. Ја сам врата; ако ко уђе кроза ме спашће се, и ући ће и изићи ће, и пашу ће наћи.
10. Лопов не долази за друго него да украде и закоље и упропасти. Ја дођох да живот имају и да га имају у изобиљу.
11. Ја сам пастир добри. Пастир добри живот свој полаже за овце.
12. А најамник, који није пастир, коме овце нису своје, види вука где долази, и оставља овце и бежи; и вук разграби овце и распуди их.
13. А најамник бежи, јер је најамник и не мари за овце.
14. Ја сам Пастир добри и познајем своје, и Моје Мене познају.
15. Као што Отац познаје Мене и Ја Оца; и живот свој полажем за овце.
16. И друге овце имам које нису из овога тора, и те ми ваља привести, и чуће глас мој, и биће једно стадо и један пастир.

 

„Зар не знате, зар не верујете свом душом да је Он, Господ наш Исус Христос, пострадао за све нас, проклете грешнике? Да је Он Својом Крвљу, Својом смрћу на крсту спасио све нас? Јер то је темељ наше вере, то је све оно што треба да памтимо и сећамо се сваког дана. Дужни смо да памтимо да је Исус извршио спасење нашег рода, по најтежу цену, цену најужаснијих страдања на крсту, цеом Своје Богочовечанске Крви. И након Њега је било много, јако много добрих пастира који су полагали душе своје за овце. Зар је било мало свештеномученика, епископа и свештеника који су претрпели најсуровија мучења и мученичку смрт за Христово име. Колико много је било много, много ових истинских, добрих пастира који били призвани од стране Самог Христа да пасу Његово стадо. Колико је било много мученика из међу онима који нису имали свештени чин, али који су свој живот дали за веру у Христа, за проповед о Њему. Исус, Исус је врата овцама. Он је Пастир Добри Који полаже душу Своју за овце Своје“. Свети Лука Кримски

БИБЛИЈСКЕ БЕСЕДЕ - ПРИЈАВИТЕ СЕ!

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*