„Подићи ће Бог небески Царство које се довека неће распасти…“ (Дан. 2:44)

Велики дан рођења Христове Цркве су најављивали пророци стотинама година раније. Предлажемо да прочитате објашњење тајанственог пророчанства о вечном Царству чијој моћи неће бити у стању да се одупре ниједно царство на земљи. Када би људи мало боље знали Свето Писмо, не би се олако предавали паничним страховима о тобожњем уништењу Христове Цркве од стране неких завереника, тајних друштава, антихриста, итд.  Прочитајте сјајно објашњење мученика Данила Сисојева.

 

„И у дане оних царева подићи ће Бог небески Царство које се довијека неће распасти, и Царство Његово народу другом неће потпасти; оно ће сатрти и разбијати сва та царства, а само ће опстати довијека“. (Дан. 2:44-45)

„Камен ће се одвојити од горе без руку, ми то одувек разумемо као рођење Христа од Дјеве без учешћа мушкарца, силом Духа Светога. Заиста, Христос је – камен који удара у ноге [идола]. У време Рима, рађа се Христос и појављује се ново Царство – Небеско, паралелно са земаљским царством. Оно постепено испуњује целу планету, разарајући сва та царства, ломећи њихову незнабожачку суштину, а затим уништава и њих саме. На почетку је ово Царство разорило незнабожачку гордост, срушило незнабожачку моћ. А затим ће Христово Царство разорити потпуно све остатке државе, а само ће остати заувек. Какво је то Царство које постепено испуњава целу планету Земљу? У питању је хришћанска Православна Црква. Она се родила у времена царства, али ће постојати вечно и неће бити предана никада више другом народу. Ово царство неће постојати паралелно са другим царствима, оно ће их уништити. Хришћанство ће собом испунити целу Земљу на дан Суда. И сада већ испуњава, процес увећања овог ‘Камена’ се наставља, зато што у Њега улазе нови и нови ‘каменчићи’.

Завршиће се тиме што након што се заврше времена свих царстава на земљи, након тога ће настати Царство које ће бити вечно – Царство Христа Спаситеља, вечно Царство Божије“[1].

 

Као што се јасно види, Христово Царство је неуништиво, не постоји сила која може да га уништи. Сетите се тога када следећи пут читате о ‘страшним заверама’ које ће уништити Православну Цркву. Неће и не могу, јер је она неуништива, зато што јој је Глава – Исус Христос.

 

[1] http://daniilhram.ru/otets-daniil/knigi/tolkovanie-knigi-proroka-daniila/

 

Ако желите да се дубље упознате са својом вером, са Светим Писмом, прикључите се библијским беседама.

 

БИБЛИЈСКЕ БЕСЕДЕ - ПРИЈАВИТЕ СЕ!

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*