Kviz: „U svetu Jevanđelja“

Na ovoj stranici ćete biti u prilici da rešavate test/kviz sa pitanjima iz Jevanđelja. Ne postoji vremensko ograničenje pa ne treba da žurite, ne postoji nikakav pritisak, potpuno je anonimno.

Ovaj kviz služi pre svega Vama, da Vas podstakne na još pažljivije čitanje Jevanđelja, da nas sve zajedno motiviše da više vremena odvojimo za čitanje najvažnije knjige na svetu.

Treba reći da ću tokom vremena dodavati nova pitanja u bazu, a program iz baze nasumično izvlači pitanja, tako da ste svaki put u prilici da proverite svoja znanja kroz nova pitanja. Dva puta ispred sebe nećete imati kviz sa identičnih deset pitanja.

„Kada radi čitanja otvaraš knjigu – sveto Jevanđelje,
seti se da će ona odlučiti tvoju večnu sudbinu.“
Sveti Ignjatije Brjančaninov

 

 

Dopunite stih iz Jevanđelja: "Glas u Rami ču se, plač i ridanje i naricanje mnogo, ... oplakuje decu svoju, i neće da se uteši, jer ih nema."

Nakon koliko dana je Gospod vaskrsao Lazara?

Koje je jedino čudo Gospoda Isusa Hrista koje pominju sva četvorica Jevanđelista?

Koji Jevanđelista piše da je čudesno susretanje Gospoda pri ulasku u Jerusalim bilo izazvano time što su Judeji čuli da je Isus Hristos vaskrsao četvorodnevnog Lazara?

Šta NIJE rekao sveti Jovan Preteča i Krstitelj?

U kom gradu je apostol Pavle otkrio spomenik "Nepoznatom Bogu"?

U kojoj knjizi je opisano rođenje svetog Jovana Krstitelja?

Zašto je Juda odlučio da izda Hrista prvosveštenicima?

Kako su reagovali stanovnici Genisareta na dolazak Hrista sa učenicima?

Priču o svadbi carevog sina Hristos završava rečima:

 

* * *

Nadam se da Vam se kviz dopao. Ako želite da se još dublje upoznate sa tumačenjem Jevanđelja, slobodno se pridružite našim biblijskim besedama na Jevanđelje po Mateju sa svetootačkim tumačenjima. Preko 60 svetih Otaca koji su živeli jevanđelski, molili se Bogu kroz celu istoriju Pravoslavne Crkve objašnjavaju istinski smisao i tajne duhovnog života, skrivene u najdužem Jevanđelju.

Više informacija i detalja možete naći na našoj stranici u nastavku preko koje se možete i prijaviti za besede.

Svako dobro od Gospoda!

BIBLIJSKE BESEDE - PRIJAVITE SE!

4 Comments

  1. Svideo mi se kviz,i ima potencijal da bude mnogo popularniji nego što jeste…

    • Stanoje Stankovic

      Hvala brate na toplim rečima podrške. Drago mi je da Vam se kviz dopao.
      Pošto u bazi ima više pitanja u odnosu na broj u pojedinačnom testu, možete više puta otvoriti kviz i proveriti svoje znanje.
      I u narednom periodu će se popunjavati sa novim pitanjima.

      Jedna molba – raširite stranicu sa kvizom među svojim poznanicima i prijateljima iz Crkve.

  2. Kviz je odlican ali 2 pitanja me zbunjuju.Udovica je prilozla LEPTU, nigdje se ne pominje KONDRAT,to pise u Sv.pismu.Drugo, mudraci su Hrista pronasli u PECINI, nigdje se ne piminje kuca??

    • Stanoje Stankovic

      Draga sestro, kodrant se pominje u Jevanđelju po Marku koje je apostol pisao za hrišćane Rimske Crkve. On im zato i objašnjava šta znači lepta, jer su to znali samo Judeji.
      „I došavši jedna siromašna udovica metnu dve lepte, koje čine jedan kodrant.“ (Mk. 12:42)

      Ne, u pećini su Hrista susreli pastiri koji su na poljima Vitlejema videli horove Anđela koji su ih obavestili o rođenju Mesije. A mudraci su videli i poklonili se Hristu u kući, kao što piše u Jevanđelju po Mateju: „I ušavši u kuću, videše dete sa Marijom materom njegovom, i padoše i pokloniše mu se, pa otvorivši riznice svoje prinesoše mu dare: zlato, tamjan i smirnu.“ (Mt. 2:11)

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*